۶ نکته برای بهبود ذهنیت معاملاتی
معامله در بازارهای مالی می تواند مسیری سخت باشد، به خصوص اگر مدام احساس کنید انرژی ذهنی شما کاهش یافته و تمرکز بر بازارهای مختلف برای شما زمان بر و دشوار است.
خوشبختانه یک روش مؤثر برای بازگرداندن انگیزه و اشتیاق لازم برای ادامه دادن به معامله گری وجود دارد که آن “ بهبود طرز فکر “شماست. ما در این مقاله به این موضوع می پردازیم که طرز تفکر معاملاتی چیست و چرا چنین تأثیر مهمی در عملکرد معاملاتی شما دارد.
در اینجا لیستی از مهمترین نکات برای توسعه یک طرز فکر مثبت در معامله گری به طور خلاصه ذکر شده است:
۱- هرگز یادگیری را رها نکنید.
در بازارهای مالی، “آموزش” پایه و اساس هر معامله گر موفق را تشکیل می دهد.
مطالعه بحث های بی پایان در انجمن ها و گروه های متعدد ، و یا پیگیری سیگنال ها و تحلیل های دیگران ، فایده ای برای شما ندارد و آموزش نیست !
۲- همیشه ضررهای خود را تحت کنترل داشته باشید.
برای خود قوانین مؤثر و کاربردی را در مدیریت ریسک تدوین کنید.
مدیریت سرمایه پیشرفته و مدیریت ریسک را یاد بگیرید و خود را ملزم به رعایت آن کنید .
۳- یک ژورنال معاملاتی داشته باشید.
اشتباهات رایج خود را پیدا کنید و استراتژی معاملاتی خود را دقیق تنظیم کنید.
نتایج را یادداشت کنید و آنرا آنالیز کنید .
۴- معامله گران موفق را پیدا کنید.
از تجربیات آنها بهره ببرید و از استراتژی های موفق استفاده کنید .
سعی کنید یک مربی با تجربه برای خود داشته باشید .
۵- احساسات خود را کنترل کنید.
به معامله گری بصورت بیش از حد و احساساتی وابسته نشوید و سعی کنید فقط استراتژی معاملاتی خود را دنبال کنید.
۶-به یاد داشته باشید که بازار نه مهربان است و نه بی رحم ؛ خنثی است.
ضرر و زیان چیزی شخصی نیست ، آنرا شخصی نکنید ، حتی معامله گران حرفه ای نیز معاملات زیانده دارند .
www.hoorzadfx.com
و اما ذهنیت معاملاتی چیست؟
بازارها به هیچ وجه احساس ندارند، بنابراین این کاملا به معامله گران بستگی دارد که تا چه اندازه این بازار را درک می کنند. اگر هدف شما در درازمدت دستیابی و حفظ ثبات به عنوان یک معامله گر است، ایجاد یک طرز فکر که به شما کمک می کند بازار را از منظر غیراحساسی مشاهده کنید بسیار مهم است.
درنهایت این طرز فکر شماست که واکنشهای شما را در هنگام ضررهای بزرگ یا سودهای بزرگ تعریف می کند.
آیا در زمان این اتفاقات می توانید آرام باشید و از انجام واکنش های احساسی اجتناب کنید؟
این موضوعی است که یک طرز تفکر معاملاتی خوب به آن می پردازد. یک معامله گر با نظم و انضباط هرگز اجازه نخواهد داد که احساسات در تصمیم گیری های معاملاتی او دخالت کنند. با این حال، در نظر داشته باشید که برای دستیابی به وضعیت یک معامله گر منظم باید بسیار تلاش کنید. شما در هیچ شغلی یک شبه حرفه ای نمی شوید و معامله گری نیز هیچ تفاوتی با سایر مشاغل ندارد. همانطور که یکی از معامله گران معروف می گوید:
“…سعی نکنید قهرمان باشید. مغرور نشوید. همیشه خود و توانایی های خود را زیر سوال ببرید. هرگز احساس نکنید که شما خیلی خوب هستید به محض اینکه اینگونه فکر کنید، تمام شده اید. ” پل تودور جونز
چرا ذهنیت مثبت مهم است؟
همانطور که قبلاً گفتیم، بازار به هیچ وجه احساسات ندارد. همه احساسات از طرف شرکت کنندگان در بازار ناشی می شود، که هنوز هم عمدتا انسان ها هستند. به همین دلیل است که الگوهای نمودار و تکنیک های پیروی از روند در معاملات بسیار کارا هستند. آنها به الگوهای شناخته شده رفتار انسان اعتماد می کنند و از روانشناسی بازار بهره می گیرند.
با این حال شاید شنیده باشید که ۹۰٪ از معامله گران ۹۰٪ از سرمایه خود را طی ۹۰ روز از دست می دهند. مهم این است که از خود بپرسید صفات اصلی روانشناختی که ۱۰٪ باقی مانده معامله گران موفق را، از سایر معامله گران بازار متمایز می کند چیست.
همه آنها انسان هستند، اما گروه کوچکی از معامله گران هنوز هم در اینکه از سایر معامله گران بطور قابل توجهی پیشی بگیرند، موفق هستند. در عین اینکه بسیار بعید است که آنها “ هالی گریل” معروف را پیدا کرده باشند، حقیقت این است که یک صفت روانشناختی وجود دارد که بسیار شبیه به هالی گریل است؛ “طرز فکر معامله گر”. همان که در بالا اشاره کردیم .
اگر احساس می کنید باید طرز فکر خود را در معامله گری تقویت کنید، نکات کلیدی را که در ادامه مطرح میکنیم دنبال کنید تا بدانید چگونه می توانیم معامله گر موفقی شویم .
معامله گران می توانند با داشتن ذهنی آرام از سود خوبی در بازار بهره مند شوند. اگر از دستورالعمل های مناسب مدیریت ریسک استفاده می کنید، دیگر نیازی به نگرانی در مورد معاملات نیست. در انتها چه اشتباهی می تواند رخ دهد؟
حتی اگر یک معامله با ضرر بسته شود، این پایان دنیا نیست. شکست در معاملات همیشه اتفاق می افتد، اگر مقدار ریسک را مناسب انتخاب کرده باشید، ضرر به راحتی جبران خواهد شد.
حتی معامله گران حرفه ای نیز ممکن است وین ریت نزدیک به ۵۰٪ داشته باشند. با یک نسبت ریسک به ریوارد مناسب، که نسبت سود و ضرر بالقوه شما در هر معامله است، حتی با وین ریت ۵۰٪ نیز در انتها سود خواهید کرد.
ضرر برای همه اتفاق می افتد، بازارها تمام مدت بالا و پایین می روند و ما باید به تحلیل خود ایمان داشته باشیم. به یاد داشته باشید بازارها احساسات ندارند و معامله گرانی که تسلیم احساسات خود نمی شوند از معامله گرانی که به احساساتشان اجازه می دهند در تصمیم گیری های آنها دخالت کنند، بسیار بهتر عمل می کنند.
ضرر کردن جزئی از معامله گری است، تنها نباید اجازه دهید که ضررها از کنترل خارج شوند.
یک اشتباه رایج در بین مبتدیان در بازار، نحوه مدیریت آنها در مورد معاملات ناموفق است. معمولاً معامله گران تازه کار منتظرند معامله ای که در ضرر است برگردد و با سود بسته شود چون نمی خواهند معامله را با ضرر ببندند. همانطور که می بینید، معامله گر به جای اتخاذ تصمیمات معقول، دوباره درگیر احساسات می شود که این موضوع در درازمدت می تواند برای او بسیار پرهزینه باشد.
سعی کنید معاملات ضرر را مانند معامله گران حرفه ای مدیریت کنید. اگر آنها معامله ای در ضرر داشته باشند، این نشان می دهد که کار مطابق آنچه انتظار داشتند پیش نرفته، معامله گران موفق این معامله را بسته و کار را بعدا در معاملات آینده و روزهای آتی ادامه می دهند. آنها از معاملات اشتباه، با ضرر کم خارج می شوند اما معاملات سودده را باز نگه میدارند تا با سود بیشتر بسته شوند.
این امر در بلند مدت، تغییر آشکاری در سود نهایی شما ایجاد می کند.
www.hoorzadfx.com
مطلب مهم بعدی ژورنال نویسی و اهمیت آن است. یک ژورنال معاملاتی داشته باشید و از گذشته درس بگیرید.
برای دستیابی به طرز فکر موفق در معامله گری باید ژورنال بنویسید. ژورنال ها دقیقاً مانند دفتر خاطرات هستند با این تفاوت که فقط معاملات خود را در آن ثبت می کنید و شامل تمام مطالب مهم درباره هر یک از معاملات شما می شوند.
مطالب یک ژورنال استاندارد شامل جفت ارزی است که شما روی آن معامله می کنید، دلایلی که باعث انجام معامله شده، سطوح ورود و خروج آن و توضیحات تکمیلی. هنگامی که معامله خود را می بندید سعی کنید با ثبت نتیجه و اضافه کردن توضیحات، عادت ژورنال نویسی را دنبال کنید.
نگاه به گذشته به صورت منظم در ژورنال، می تواند اطلاعات زیادی را درباره الگو و رفتار معامله گریتان به شما نشان دهد تا متوجه شوید که چه رفتارهایی باعث ایجاد ضرر (و البته سود) برای شما شده اند.
احساسات نقش بزرگی در معامله دارند. در یک دنیای ایده آل، هیچ احساسی وارد معامله نخواهد شد و همه معامله گران از یک دیدگاه کاملاً عینی تجزیه و تحلیل می کنند. با این وجود، اکثر تریدرها هنوز انسان هایی هستند با احساساتی مانند ترس و طمع!
ما به عنوان انسان با دو غریزه اصلی طمع و ترس به دنیا آمده و بزرگ شده ایم . به ناچار وقتی موقعیتی ایجاد می شود، ترس از دست دادن دارایی و حرص سود بیشتر وجود دارد.
وظیفه ما به عنوان معامله گر این است که یاد بگیریم چگونه این احساسات را کنترل کنیم تا بتوانیم تصویری شفاف از بازار داشته باشیم و تصمیمات منطقی برای معاملات خود بگیریم.
یکی از معامله گران گروه تجاری جورج سوروس، عملکرد خارج از احساسات او در معامله گری را اینگونه توصیف می کند:
“به یاد می آورم یک بار او معامله بزرگی در فارکس انجام داده بود و چیزی در حدود ۲۵۰ میلیون دلار سود شناور داشت. مطبوعات با او مصاحبه کردند و او در مورد پیشبینی خود در خصوص جهت حرکت مارکت صحبت کرده بود. اما روند بازار برگشت و تمام سود از بین رفت. او حرکت بازار را مناسب ندید و از معامله خارج شد. آقای سوروس هرگز اجازه نمی داد دیدش درباره اینکه معتقد است بازار در چه جهتی حرکت می کند، روی کارش تاثیر بگذارد.”
همواره به خودتان یادآوری کنید که بازار چیزی به شما بدهکار نیست.
یک اشتباه رایج که بسیاری از معامله گران مرتباً مرتکب می شوند تلاش برای غلبه بر بازار است. به خصوص بعد از اینکه معامله ای با ضرر بسته می شود آنها در تعقیب بازار برای یافتن فرصت های دیگر هستند تا بلافاصله ضرر پیش آمده را در همان روز جبران کنند، ولی تا پایان روز فقط ضررهای سنگین نصیبشان میشود.
بازار اینگونه عمل نمی کند.
بازار به شما چیزی بدهکار نیست و باید هر روز صبح که از خواب بیدار می شوید این را با خود تکرار کنید. برخی روزها معاملات بسیار پر سود هستند و روزهای دیگر ممکن است سودی نباشد. حتی اگر معامله گر بلند مدت باشید ممکن است یک ماه را با ضرر پشت سر بگذارید اما اگر مطمئن هستید که طبق استراتژی و پلن خود حرکت میکنید این ضرر مقطعی چه اشکالی میتواند داشته باشد ؟ همواره به یاد داشته باشید این سودهای مقطعی است که ایراد دارد نه ضررهای مقطعی.
معامله گران حرفه ای بسیار زیادی در دنیا وجود دارند که یک یا دو ماه ضرر در کارنامه سالیانه آنها وجود دارد، و این به هیچ عنوان نقطه ضعف آنها به شمار نمی آید، البته سایر ماه ها و برآیند سالانه آنها سود است و همه به آن توجه دارند.
این نکته رابطه اساسی با نکته قبلی درباره کنترل احساسات و داشتن نظم در معاملات دارد. هنگامی که در معامله ای ضرر می کنید سعی کنید عصبانی نشوید؛ به یاد داشته باشید که بازار به هیچ وجه احساسی نسبت به شما ندارد.
www.hoorzadfx.com
نکته مهم بعدی آموزش است :
آموزش قطعا یکی از مهمترین عواملی است که معامله گران موفق را از افراد ناموفق جدا می کند.
حتی اگر ذهنیت درستی داشته باشید برای درک دلایل برخی از تغییرات قیمت یا واکنش های بازار، باید مباحث مهم و پایه ای را به طور کامل یاد بگیرید. با اینکه مفاهیم با ارزش زیادی برای یادگیری وجود دارد اما سعی کنید به دنبال مطالب حاشیه ای و پر زرق و برق نباشید. بهترین کار این است مطالبی را پیدا کنید که به بهترین نحو، متناسب با نیاز و سبک معاملاتی شما باشد.
سعی کنید حداقل یک ساعت قبل از خواب را به مطالعه کتاب های معامله گری اختصاص دهید تا با عملکرد سایر معامله گران موفق آشنا شوید. علاوه بر این، دوره های آموزشی معامله گری آنلاین نیز راهی عالی برای افزایش دانش شما در مورد بازارها است.
و اما آخرین مطلب :
معامله گران موفق را زیر نظر بگیرید.
یکی از بهترین راهها برای یادگیری یک مهارت، مشاهده روش افرادی است که قبلاً آن مهارت را کسب کرده اند. معامله گری تفاوتی با سایر مهارت ها ندارد و پیروی از کار سایر معامله گران موفق می تواند تغییر معجزه آسایی را در ذهنیت معامله گری شما ایجاد کند.
یافتن یک الگو در بین معامله گران موفق ممکن است در بهترین حالت دشوار باشد اما اگر کمی دقت کنید آنها را خواهید یافت.
محمد هورزاد
تریدر، مدرس و توسعه دهنده استراتژی های معاملاتی
اکتبر ۲۰۱۹