درک اهمیت و نقش روانشناسی در ترید
به عنوان یک تریدر مبتدی احتمالا فکر می کنید که یادگیری تمام مباحث تکنیکال بسیار مشکل است، اما اگر زمان را ۵ سال جلو ببریم و فرض کنیم که شما یک تریدر موفق شده اید، آنگاه باورهای بسیار متفاوتی خواهید داشت. حقیقت این است که سخت ترین قسمت در روند موفق شدن در بازار فارکس این است که بتوانیم ذهنمان را به خوبی تنظیم کنیم تا بیشترین همکاری را با ما داشته باشد.
همانطور که همه ما می دانیم و به طور مداوم در همه جا به ما گوشزد میشود، ۹۰ تا ۹۵٪ از معامله گران این بازار ناموفق هستند. بعضی از این افراد قماربازانی هستند که نمیدانند چه کاری انجام میدهند و به هیچ وجه علاقه ای به یادگیری ندارند.
و غیر از آنها ، عده ای از تریدرها با وجود مطالعه و درک درست از بازار، باز هم موفق به کسب سود نمی شوند و سوال اینجاست که چرا؟
نظم، صبر و اعتماد به نفس
برای اینکه یاد بگیریم چگونه یک سیستم معاملاتی را به درستی توسعه بدهیم، در مرحله اول باید نظم و صبر داشته باشیم. رسیدن به موفقیت به هیچ وجه یک شبه اتفاق نخواهد افتاد و یک روند طولانی است، به علاوه اینکه در طول این مدت شما هیچ درآمدی از آن نخواهید داشت. مسلما اینکه مراحل را سریعا رد کنید تا زودتر به کسب سود برسید کار آسانی است همانقدر که صبر کردن و حفظ نظم و انضباط مشکل است. پس از آن نیاز به انضباط و صبر بیشتری دارید تا بتوانید سیستم خود را به درستی تست کنید و مطمئن شوید که کار می کند. با صرف زمان و انجام صحیح تست، سیستم خود را کامل کنید و اعتماد به نفس خود را افزایش دهید.
ترس، حرص و خشم
بعد از تکمیل سیستم معاملاتی و تست کامل آن، مرحله بعدی شروع ترید با پول واقعی است. به لحاظ منطقی این مرحله نباید با ترید روی حساب آزمایشی تفاوتی داشته باشد اما اینگونه نیست. احساسات در زندگی واقعی بسیار مهم هستند، مگر اینکه ما مانند یک ربات سرد و بی روح باشیم، اما؛ هنگامی که شما در بازار فارکس معامله میکنید باید دکمه احساسات خود را خاموش کنید. بزرگترین مشکل اکثر آدمها، ترس از دست دادن است و در این مورد دو راه برای مقابله با آن وجود دارد. اول اینکه نباید با پولی که از دست دادن آن به شما لطمه جدی وارد میکند ، معامله کنید و در مرحله دوم، باید نظم و صبر خود را حفظ کنید و به سیستم معاملاتی خود اطمینان داشته باشید.
واقعیت این است؛ مهم نیست که سیستم معاملاتی شما چقدر کارا و کامل است، بهرحال گاهی ضرر نیز اتفاق می افتد، ترس از شکست و اضافه کردن حجم بیشتر برای جبران و شکست دوباره، شما را ناراحت و عصبانی می کند. خشم باعث بروز اشتباهات بیشتر خواهد شد و می تواند شما را در مسیر از دست دادن تمام سرمایه تان قرار دهد.
در آخر اینکه مهم نیست شما چه تعداد از این مقالات را مطالعه کرده اید و یا اینکه چقدر باهوش هستید؛ همه ما همین اشتباهات را مرتکب میشویم. مهم این است که اشتباهاتمان را تکرار میکنیم یا از آنها درس میگیریم.
محمد هورزاد
#روانشناسی_ترید